Vođa bez titule, Robin Sharma

robin_sharma_w

Sve je započelo sa ovom knjigom na njegovom hotelskom noćnom ormariću u Berlinu. Bacila sam pogled što to čita i odlučila pronaći knjigu i vidjeti o čemu se tu zapravo radi. Tu je sve krenulo. On mi je ukazao na knjigu, a Sharma mi je otvorio oči i strast za čitanjem koji je spavao godinama. Gledala sam do tada TED talks i sl. stvari na Youtubeu ali knjige su spavale zimski san u mome životu. Izvukla sam ih opet van u želji da popratim što mu se u glavi zbiva i što to on čita. Hvala i njemu i Sharmi za buđenjem uspavale strasti koja od onda ne prestaje. Prošlo je uskoro 2 godine, a ja sve više i više gutam knjiga koje se samo gomilaju na mome noćnom ormariću. Svašta sam u međuvremenu pročitala. Pisati ću o svemu što mi je bilo zanimljivo.

Robin Sharma je jedna predivna duša koja je otkrila kroz život koji je vodio (imajući sve materijalno, a zapravo ništa vrijedno) koje su prave životne vrijednosti svake osobe i pravih lidera. Sada to dijeli dalje na način da svatko tko je voljan može čuti dubinu njegove životne logike. Bazirana je na zahvalnosti onime što već imamo i na slušanju intuicije u donošenju važnih životnih i poslovnih odluka. Njegova je premisa da svatko od nas može biti lider u poslu kojim se bavi ako ga radi sa voljom i strašću. Bitno je da radite ono što vam srce želi i da date sve od sebe da taj posao odradite vrhunski. Koji god to posao bio. Ujedno je predivan motivator koji vas naprosto tjera da krenete u ostvarenje svojih snova. Jedino što ja njegovo ne mogu usvojiti je kako da se dignem rano ujutro. Spavalica sam, a on bi da se dignem prije svih u 5 i krenem u dan meditacijom i vježbom. Tu zabušavam…možda jednom savladam i tu lekciju 🙂 Evo sada par razmišljanja Robina Sharme da i vi vidite o čemu govorim.

“Na dan kada umreš jedino će biti važno jesi li upoznao svog unutarnjeg vođu, a ako jesi, onda jesi li imao dovoljno hrabrosti osloboditi ga kako bi ponudio svoje darove svijetu koji te okružuje.”

“Tvoji bivši obrasci razmišljanja i življenja moraju se raspasti da bi mogao usvojiti nove načine ponašanja.”

 I tako dalje…zapravo klik na – najbolje motivacijske citate 🙂

Njegova najbolja knjiga koju sam do sada pročitala bila mi je – “Spoznajte svoju sudbinu – 7 koraka do buđenja”.

Ali pogledala sam i brdo njegovih videa na Robin Sharma Youtube kanalu. Besplatno vam je i pristupačno. Ako ne govorite engleski onda trk u knjižnicu posuditi neku njegovu knjigu. Sve nam je na dohvat ruke. Samo trebamo posegnuti za time. Uživajte…i budite lideri što god radili! 🙂

 

 

Prijavi se na newsletter i besplatno preuzmi prva dva poglavlja moje knjige Balkanska Hurem.