Ako vam se posreći…

Ovaj tekst nije moj ali svaka napisana riječ rezonira sa onime što sam ja osjećala u godinama što su iza mene. Sažeto je sve tako divno da sam ga jednostavno morala preuzeti. Da, baš sve mi se to dogodilo tako. I posrećilo mi se. Zahvalna sam na svakoj suzi, svakom lažnom prijatelju i svakom kamenčiću i kamenu koji mi je putem podmetnut da se dodatno sapletem. Svima i svemu sam zahvalna jer sam kroz taj put pronašla sebe i shvatila mnoge životne istine. Da li bi ikome poželjela isto. Nisam sigurna. Ali ja ne bih mijenjala baš ništa što mi se i kako dogodilo. Jer sve se baš tako trebalo dogoditi kako bi me dovelo na mjesto gdje sam sada i kamo idem. Hvala još jednom svima jer svi su nam poslani kao dio veće slagalice. Nitko i ništa nije slučajno ušlo u vaš život. Bitno je jedino da iz svake situacije i susreta izvučete životnu pouku. Tako rastete…i postajete mirniji jer znate i da loše uvijek ima svoju svrhu. Uvijek. Loše vam pokazuje što ne želite u životu i ako ga sa zahvalnošću preživite tada vas čeka nagrada onoga što želite. Isprobano! Vjerujte mi! Sada vas ostavljam sa predivnim tekstom Aglaje Datešidze. Možda se i vi pronađete u njemu. ako vam se posrećilo baš kao i meni 😉 <3

 

Ako vam se posreći i bude pravo vrijeme…

1. Ako vam se posreći, ostat ćete sami. Sasvim sami, kada nikoga ne bude blizu morat ćete se oslanjati na zemlju i na sebe.

2. Ako vam se posreći i bude pravo vrijeme, život će udariti po vama, kako bi vas razbio kao orah i ogolio vašu jezgru.

3. Ako vam se posreći i bude pravo vrijeme, bit će vam bolno. Toliko bolno da će vas ta bol primorati na umiranje, a potom će vam pomoći da se iznutra preporodite.

4. Ako vam se posreći, vi ćete plakati. I te suze će biti nemoguće zadržati. I preko njih će doći oslobađanje, a potom i pravi život.

5. Ako vam se posreći, bit ćete ranjivi. I nikako nećete moći to sakriti. I tada ćete shvatiti tko je uz vas, a tko nije.

6. Ako vam se posreći, nećete znati odgovore na pitanja. I tada ćete ih morati pronaći samostalno.

7. Ako vam se posreći, razočarat ćete se u ljude, ideje, učitelje i dobre magove. I preživjevši to moći ćete sagledati realni svijet.

8. Ako vam se posreći i bude pravo vrijeme, nećete imati koga pitati za savjet. Baš nikoga. I morat ćete pronaći unutrašnji kompas.

9. Ako vam se posreći i bude pravo vrijeme, bit će vam neizdrživo, toliko da ćete morati napraviti nešto s tim, ili ćete se jednostavno opustiti i dopustiti svijetu da učini nešto s vama.

10. Ako vam se posreći, izgubit ćete, bit ćete prevareni, izdani i skoro slomljeni. I to “skoro” urezat će na licu bore mudrosti. I iskustvo će ostati s vama do kraja života.

11. Ako vam se posreći, ostat ćete bez novca. I morat ćete i nadalje biti u odnosu s ljudima s kojima ste ranije mogli biti samo ako imate novca.

12. Ako vam se posreći steći ćete puno novca, a osjetit ćete dubinu očaja kada se razbije iluzija da je sreća u njemu.

13. Ako vam se posreći, daleko od toga da će vas svi voljeti. I bit će vam potrebno izgraditi unutrašnji sustav vrijednosti. A želja da se svima svidite napustit će vas.

14. Ako vam se posreći, neko blizak će se okrenuti od vas. I vi ćete spoznati cijenu trenutka sreće.

15. Ako vam se posreći, suočit ćete se s voljenima, licem u lice. I bit će dvije istine. Njihova i vaša. I osjetit ćete odjek prostora između različitih svemira koji se jedva dodiruju.

16. Ako vam se posreći, moći ćete izdržati sve ovo. I pronaći ćete način transformiranja sebe. Doživjet ćete tu unutrašnju alkemiju koja od bola stvara ljepotu. Od bijesa smirenje. Od straha ostvarenje. A od radosti inspiraciju. Krivnju i sram čisti iz duše kao što čistač mete staro smeće. A ožiljke preobražava u izlaze.”

Preuzeto sa

 

 

Prijavi se na newsletter i besplatno preuzmi prva dva poglavlja moje knjige Balkanska Hurem.